Visą savaitę darželyje vyko projektas „Mes – Lietuva”, kurio metu vaikai drauge su mokytojomis ir tėvais ruošėsi šventei: gamino lietuvišką atributiką, piešė piešinius, skyrė sveikinimo žodžius savo gimtinei, vykdė įvairias pažintines veiklas.

Vasario 15-tą dieną darželio bendruomenė įstaigos kieme susirinko į šventinį rytmetį. Visi drauge sugiedojo Tautinę giesmę. Savo sveikinimą bendruomenei skyrė įstaigos direktorė Violeta Skodienė. Vieni kitus su Lietuvos valstybės atkūrimo švente pasveikino vaikai. Išsirikiavę į šventinę eiseną, nešdami Lietuvos trispalvę, drauge keliavo į Jonavos Joninių slėnį, kur nuolat išdidžiai plazda vėliava. Pakeliui ieškojo lietuviškų simbolių. Net patys mažiausi mojo savo gamintomis gėlėmis sutiktiems praeiviams ir garsiai skandavo: ,,Lietuvis aš esu-Lietuvoj gyvenu“. Labai smagu, kad į šią kelionę vaikus lydėjo ir ugdytinių tėveliai. Kaip svarbu, kad meilė Tėvynei puoselėjama nuo pat mažens.

Šiandieną mūsų bendruomenės rankomis pagamintos gėlės pavirto į vieną didelę Lietuvos vėliavą, kuri sujungė visus bendram tikslui – puoselėti ir mylėti savo šalį.

Didžiuojamės ir esame dėkingi, kad galime augti ir dirbti laisvoje šalyje.

Ikimokyklinio ugdymo mokytojos Jūratė Trukšaninienė ir Gintarė Budrienė