Siekiant skatinti aktyvų ir efektyvų mokinių bendradarbiavimą ir komunikavimą dalijantis gerąja STEAM projektinės veiklos patirtimi, Jonavos vaikų lopšelyje-darželyje „Bitutė“ sausio 23 d. įvyko rajoninė priešmokyklinio amžiaus vaikų konferencija „Mano STEAM projektas“.

Į renginį susirinko jaunųjų pranešėjų komandos iš Jonavos miesto lopšelių-darželių „Dobilas“, „Lakštingalėlė“, „Pakalnutė“, „Saulutė“, „Bitutė“ ir Panerio pradinės mokyklos. Vaikai pristatė savo patirtis įgyvendinant grupės projektus: „Aš matomas ir nematomas“, „Tvarumo laboratorija“, „Baliono galios“, „Kaip užauginti saldainį“, „STEAM ir inovacijų miestas“ ir „Sniegomobilis“. Pranešimuose vaikai nagrinėjo pažinties su kūno sandara, gydytojo profesija, tvarių būdų pasigaminti priemones kūrybai, ekologiškumo, cheminių ir fizinių savybių, eksperimentavimo su medžiagomis, konstravimo, programavimo, inžinerinių ir architektūrinių bandymų, inovacijų svarbos besikeičiančiame pasaulyje temas. Konferencijos organizatorius, dalyvius ir svečius sužavėjo puikūs priešmokyklinukų tiriamosios veiklos, mokslinio ir kritinio mąstymo, viešojo kalbėjimo, skaitmeninių technologijų panaudojimo gebėjimai.

Išklausę visų pranešimų tiek vaikai, tiek juos paruošę mokytojai bei renginio viešnios Jonavos raj. savivaldybės švietimo skyriaus kultūros ir sporto poskyrio vedėja Ritai Lisauskienė ir Jonavos raj. švietimo pagalbos tarnybos mokytojų švietimo skyriaus vedėja Loretai Bizokienė reflektavo konferencijos veiklas, panaudodami virtualų įrankį „Linoit“.

Konferencijos dalyviai suprato, kad norint kuo geriau pažinti mus supantį pasaulį, visi turime tapti smalsiais „kodėlčiukais“, o mūsų veiklą turi nuolat lydėti klausimai „kodėl?“, „kaip?“, „kas nutiktų, jei…?, „ko reikia, kad…?“.

Renginyje turėjome puikią galimybę pasimokyti vieni iš kitų ir ieškoti naujų, priešmokyklinio amžiaus vaikams aktualių projektinės bei tiriamosios veiklos temų.

Direktorė Violeta Skodienė

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Erika Orlauskienė