2023 m. balandžio – gegužės mėn. ,,Čiauškučių” grupės bendruomenė vykdė projektą ,,Narcizai – pavasario pranašai – mūsų darželio puošmena”.

Kiekvieną rytą einant į darželį ir matant geltonai žydinčią pievą, vaikams kilo daugybė klausimų: kaip tos gėlės vadinasi, kaip jos atsirado mūsų pievoje, ką mes žinome apie jas, ar gali iš svogūnėlio augti gėlės (o ne svogūnai)? Ne tik vaikai, bet ir grupės tėveliai įsitraukė į projektinę, patyriminę, kūrybinę veiklą. Stebint, tyrinėjant, piešiant, kuriant, dalinantis patirtimi siekėme pažinti ir daugiau sužinoti apie pavasario gėlę – narcizą. Užduočių lapuose vaikai fiksavo narcizo augimo ciklą nuo svogūnėlio iki žiedo, kūrė eilėraščius apie narcizus, užrašėme vaikų mintis.

Dėkojame Sofijos mamai Lijai Badyul, už nuotraukose užfiksuotas akimirkas narcizų pievoje. Vaikų mintys, piešiniai, kūryba, nuotraukos sugulė į grupės knygą ,,Narcizas”.

Dalyvaudami projekte vaikai suprato, kaip svarbu saugoti gamtą, sužinojo, kad gėlės turi ne tik didelę estetinę vertę, bet ir praktinį pritaikymą. Šie trapūs gamtos kūriniai gerina nuotaiką, padeda išreikšti pačius įvairiausius jausmus, lavina skonį, puošia namus, gydo.

Tegu visų akis ir širdis paliečia, sušildo ir džiugina ,,Bitutės” kieme žydinčios gėlės.

Mokytojos Asta Babilienė ir Audronė Kalinauskienė