Balandžio 5 dieną darželio vaikai ir mokytojos buvo pakviesti į pasakos kelionę ,,Pasaka moko kalbėti“, skirtą Tarptautinei vaikų knygos dienai.

Renginio tikslas: pasitelkiant kalbos ugdymo modelį, panaudojant inovatyvias STEAM ugdymo technologijas bei kūrybines erdves, lavinti vaikų kalbą ir supažindinti su pasaka ,,Trys paršiukai“.

Pojūčių erdvėje ,,Patirčių takas“ vaikus pasitiko Paršiukas Nif Nifas ir kvietė kartu sportuoti, atliko ritmo ir jogos pratimus, prie veidrodžių sekė ,,Liežuvėlio pasakėlę“,  pagal duotą pavyzdį konstravo įvairaus sudėtingumo namus.

Pojūčių erdvėje ,,Augu su knyga“ vaikai sutiko paršiuką Naf Nafą ir jo draugę Bitę. Pasinaudojant interaktyviomis priemonėmis, nuskenavus Qr kodus, drauge klausėsi įvairių pasakų pradžios ir bandė atspėti, kokia tai pasaka. Galvojo, kaip galėtų atrodyti išklausytos pasakos knygos viršelis, atrinko paveikslėlius ir bibliotekėlėje ieškojo pasislėpusios pasakų knygelės.

Bitė supažindino vaikus su kvapų aromaterapija: uostė vaško, medaus, žiedadulkių, dūlio (bičių priežiūros reikmuo), citrusinių vaisių kvapus, padėjo surasti pievoje pasislėpusius kvapus, klausėsi, kaip dainuoja bitutės avilyje.

Konstravimo kambaryje vaikus pasitiko Paršiukas Nuf Nufas. Vaikai statė paršiukų namus iš vienodo skaičiaus kaladėlių. Buvo galima pasirinkti kaladėles su ,,kibukais“, magnetines ir medines kaladėles. Kartu su paršiuku ilga liniuote matavo statinius ir lygino tarpusavyje. Po to namų tvirtumas buvo išbandytas panaudojant įvairias gamtos stichijas (inscenizuotas žemės drebėjimas, viesulas). Vaikai imitavo vilko pūtimą, plaukų džiovintuvo pagalba buvo kuriamas „viesulas”. Kodėl vieni namai sugriuvo, o kiti-ne? Vaikai teikė įvairius atsakymus.

Kiekvienai grupei buvo įteikta padėka ir užduočių lapas. Keliautojai grupėse kviečiami prisiminti pasakos kelionę ir įsivertinti savo veiklą.

Vaikai buvo aktyvūs renginio dalyviai, nes veiklos buvo inovatyvios, kūrybingos, linksmos, reikalaujančios žinių ir susikaupimo.

Kūrybinė renginio organizavimo grupė: mokytojos Edita Vaznaitienė, Rasa Stankevičienė, Nijolė Stankevičienė ir logopedė Lionė Pučilauskienė.