Kaip ir kasmet, tradiciškai, Jonavos rajono savivaldybės mero Mindaugo Sinkevičiaus kvietimu, dalyvavome Kalėdinių eglučių miestelio 2022 m. konkurse.

Šiais metais meras kvietė kurti pasakiškas eglutes. Į mero kvietimą kurti eglutes atsiliepė iš viso 89-ios rajono įstaigos ir organizacijos.

Teko ilgai pagalvoti, kokia pasaka galėtume reprezentuoti „Bitutės” darželį. Pasirinkome gerai žinomą Alan Alexander Milne pasaką „Mikė Pūkuotukas”. Kaip žinia, lokiai labai mėgsta medų, o medų akylai saugo darbščiosios bitelės.

Kai turėjome idėją, kibome į darbus ir į pasakišką Jonavos kalėdinių eglučių miestelį atgabenome bitėmis papuoštą, elegantiškai besisukančią ir dūzgiančią eglutę, kurią visą šventinį laikotarpį akylai saugojo mokytojos Odetos pasiūti meškutis Mikė Pūkuotukas ir jo draugas paršelis Knysliukas.

Jonavos gyventojai šiemet tradiciškai rinko tris labiausiai patikusias eglutes. Labai džiaugiamės, kad mūsų darželio eglutė surinko daugiausiai patiktukų (net 1184 balsus).

Tarp nugalėtojų taip pat buvo Žeimių mokyklos Barupės skyriaus „Nykštukų“ grupės ir bendrovė Jonavos paslaugos eglutės.

Rajono meras Mindaugas Sinkevičius nugalėtojus apdovanojo padėkomis ir saldžiais prizais bei paskatino piniginėmis premijomis.

„Nuoširdžiai dėkoju visiems, kurie prisideda prie šios iniciatyvos ir padeda kurti unikalią kalėdinę tradiciją Jonavoje. Džiaugiuosi, kad dalyvių kiekvienais metais daugėja, visos bendruomenės ir organizacijos labai stengiasi ir kiekvieną kartą pagamina išties nuostabių eglučių“, – sakė rajono meras M. Sinkevičius.

Dėkojame visiems, kas padėjo įgyvendinti sumanymą ir balsavo už lopšelio-darželio „Bitutė” eglutę.