Šio laikmečio vaikai auga visiškai kitokioje technologinėje aplinkoje. Pastebime, kad nuo pat mažumės jie labai aktyviai domisi įvairiais išmaniaisiais prietaisais. Naujosios interaktyvios technologijos padeda sukurti aplinką, kurioje vaikai gali veikdami mokytis, taip pat padeda vizualizuoti sunkiai suprantamas idėjas, reiškinius ir sąvokas. Išmaniosios technologijos – vienas iš būdų ugdyti(s) ikimokyklinio amžiaus vaikų gebėjimus ir įgyti ateičiai būtinų kompetencijų.

 Š. m. spalio 21 d. į Jonavos l/d „Bitutė” atvyko vieno iš įstaigos ugdytinių tėtis, „3projekto” vadovas Paulius Darvidas bei surengė darželio bendruomenei technologijų dienos pristatymą.  Ugdytinius bei mokytojas supažindino su 3D spausdinimo technologija ir subtilybėmis, parodė, kaip sugalvotos spausdinimo idėjos įgyvendinamos kasdienybėje.

Mažieji turėjo progą praktiškai išbandyti 3D pieštuko galimybes bei jo pagalba pasigaminti norimą žaisliuką. Susitikimo metu parodyti ir nusiraminimui sukurti gaminiai, kurie sulaukė didelio susidomėjimo.

Darželio bendruomenė buvo pakviesta išbandyti virtualios realybės technologiją – akinius su specialiai jauniesiems ir būsimiems specialistams parinktu vaizdo turiniu.

Diena buvo kupina naujų potyrių, geros nuotaikos ir daugybės bandymų prisiliesti prie pažangių bei inovatyvių technologijų.

Direktorė Violeta Skodienė

Direktorės pavaduotoja ugdymui Erika Orlauskienė

Evelina  Darvidė