Jonavos vaikų lopšelyje-darželyje „Bitutė“ šį mėnesį vaikams duris atvėrė nauja edukacinė erdvė – konstravimo kambarys.

Konstravimas – smagi veikla, įtraukianti bet kokio amžiaus vaikus bei leidžianti praplėsti daug įvairių gebėjimų. Konstruodami vaikai ugdo loginį ir kūrybinį mąstymą, saviraišką, problemų sprendimo, bendravimo įgūdžius, gebėjimą susikaupti ir išlaikyti dėmesį, lavina smulkiąją motoriką. Išlavinta smulkioji motorika daro įtaką vaiko savarankiškumui, nes jis gali daugiau veiklų atlikti pats, todėl auga pasitikėjimas savimi.

Konstravimo kambaryje gausu įvairių konstruktorių, skirtų skirtingo amžiaus vaikams. Čia kuriama nepaprasta atmosfera, kur vaikai mokosi, stato ir žaidžia su konstruktoriais. Vaikams suteikiamos edukacinės žinios apie konstruojamus objektus,  jie konstruoja pagal brėžinius ir vedami pačių kūrybinių idėjų, vėliau sukurtus modelius panaudoja kituose žaidimuose.

Siekiame, kad aplinka darželyje būtų ne nuobodi, o skatinanti vaikų vaizduotę, ugdanti multisensorinius įgūdžius, dinamiška. Tikime, kad veikla konstravimo kambaryje įkvėps ne vieną būsimą inžinierių ar architektą.

                                                                     Direktorė Violeta Skodienė

                                                                      Direktorės pavaduotoja ugdymui Erika Orlauskienė