Gera diena prasideda nuo gero Ryto,

O geras rytas prasideda tik nuo Tavęs…

Ar jau apsirengėt gerą Nuotaiką?

Ar pasidažėte lūpytes Šypsena?

Ar nepamiršot pasikvėpinti Draugyste?

Įsidėjote į kišenėlę Toleranciją ir šiek tiek Kantrybės?

Ir  nepamirškit skėčio – nuo aplinkinių piktų žodžių ir blogų emocijų…

Lapkričio 16 d. vaikų lopšelio-darželio „Bitutė“ bendruomenė paminėjo Tarptautinę Tolerancijos dieną. Šių metų tolerancijos simbolis – „Tolerancijos žibintas“.

Ikimokyklinio, priešmokyklinio ugdymo mokytoja D. Gudonavičienė ir  socialinė pedagogė R. Orechovienė inicijavo įvairias veiklas grupėse susijusias su tolerancijos žibintais. Visą savaitę vaikai grupėse klausėsi pasakų apie draugystę, bendravimą ir sutarimą, žiūrėjo pamokantį filmuką ,,Draugystė ir Tolerancija”, aptarė herojų jausmus ir išgyvenimus, pasidalino savo mintimis, sužinojo, kaip būti tolerantiškiems, draugiškai kūrė, improvizavo, aplikavo, piešė, dekoravo savo tolerancijos žibintus ir žaidė Tolerancijos dieną. Darželio salėje buvo sukurta stilizuota žibintų alėja.

Lapkričio 16-tą dieną vyko renginys, kurio metu aptarėme žodžio Tolerancija reikšmę ir prasmę, kalbėjome apie aplinką kurioje gyvename, apie šviesą, gėrį, pagarbą, draugystę, nuoširdumą, užuojautą. Renginį vainikavo ,,Draugystės kokteilis” ir bendrai atlikta daina ,,Žibintas” (m. ir ž. Ingos Šeduikienės).

Tikime, kad esame ir būsime nors truputėlį geresni, tolerantiškesni vieni kitiems!

Dalia Gudonavičienė, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytoja

Roma Orechovienė,  socialinė pedagogė