Priešmokyklinio ugdymo grupės „Žiniukai” bendruomenė ypatingą dėmesį šiais metais skiria projektinei veiklai ir džiaugiasi prisijungę prie tarptautinio eTwinning projekto ,,Stem and Innovation city”.

Projekte dalyvaujančios šalys: Albania, Turkey, Lithuania, Greece, Azerbaijan, Jordan, Croatia, Romania, Portugal, Slovenia, Ukraine, Serbia, Italy, Spain.

Projekto tikslas – integruojant technologijas, dirbtinį intelektą ir žiniatinklio 2.0 įrankius į veiklas, pažvelgti, kaip išradimai paveikė mūsų gyvenimą nuo praeities iki dabarties. Taigi, panaudodami XXI amžiaus įgūdžius, bus siekiama mokslo ir technologijų tiltu užmegzti ryšį tarp praeities ir ateities.

Kasdieniame gyvenime kylančių problemų sprendimų, pasitelkiant STEAM studijas, bus ieškoma naudojant technologijas. Bus aptariama klimato krizė, ieškoma aplinkos problemų sprendimų, vaikų iniciatyva laukia įdomi astronomijos informacija, nauji išradimai, praturtinti kodavimu ir pan.

Projekto etapai:

*virtualaus miesto valiutos kūrimas;

*miesto gatvių kūrimas. Už kiekvieną gatvę bus atsakingi vaikai ir mokytojai, jie su pasirinktais administratoriais tvarkys savo gatvę;

*susitikimai miesto aikštėje, aikštės pavadinimas bus nustatytas balsuojant kartu su partneriais;

*mėnesio iššūkis gatvėse.

Projekto metu bus nuolat bendradarbiaujama su institucijomis ir organizacijomis (Stambulo universitetas, NASA, Tua, Stambulo mokytojų akademijos, Tema, Žaliasis pusmėnulis, Çevko, savivaldybės, muziejai, įvairios institucijos ir organizacijos).

Dalyviai bus skatinami kurti naujas idėjas, kurios palengvins gyvenimą ir tuo pačiu įgis realaus gyvenimo įgūdžių.

Na, o šiandien įvyko pirmasis Zoom susitikimas su Astronautu Umut Yildiz iš Turkijos. Mūsų kelionė prasideda, laukia daug įspūdžių ir atradimų.

Priešmokyklinio ugdymo mokytoja Diana Bazevičienė