Kalnais ir kloniais nuskambėjo šv. Velykų Aleliuja, atnešdama pavasarinio pabudimo, atgimimo džiaugsmą ir šviesą. Prieš didžiąją metų šventę vaikų pagalbos prašyti atskubėjo Velykė ir kiškis. Mat miške atsitiko nenumatyta bėda – pasibaigė dažai, o kol gaus naujų, kiškeliai nebespės numarginti kiaušinių ir išnešioti jų vaikams. Kaip marginti kiaušinius, kaip maišyti dažus, kiškutis išsamiai išdėstė STEAM užduočių lapuose ir pasiūlė vaikams įveikti juose pažymėtus iššūkius.

Į velykinės ruošos darbus kiškiai paragino įsijungti visą darželio bendruomenę. Nepasidrovėti ir pasigirti bei pasidalinti savo šeimos margučių dažymo tradicijomis. Nes trumpauodegiai Velykės talkininkai taip pat nori atrasti kažką naujo, sužinoti įspūdingų kiaušinių marginimo būdų.  

Visą Atvelykio savaitę, prisiliesdami prie Velykų šventės tradicijų ir simbolių, visų grupių vaikai atliko STEAM užduotis – eksperimentavo ir tyrinėjo, svarstė ir tikrino savo spėjimus apie  formas, dydžius ir kiekį, išbandė spalvas, kūrė labirintus, konstravo lovelius.

Savaitės pabaigoje, nešini stipriausiais ir gražiausiais margučiais, vaikai rinkosi į margučių ridenimo varžybas darželio sporto aikštelėje, kur jų laukė smagiai nusiteikę bei įvarių užduočių ir siurprizų paruošę kiškiai. Patikėkite – pralaimėjusių nebuvo!

Tai bent STEAM Velykėlės!

Renginio iniciatyvinė grupė