„STEAM ugdymo strategijos“

Balandžio 16 d. Jonavos vaikų lopšelio-darželio „Bitutė“ iniciatyva, bendradarbiaujant su Jonavos rajono švietimo pagalbos tarnybos mokytojų švietimo skyriaus vedėja Loreta Bizokiene ir rajono priešmokyklinio ugdymo mokytojų metodine grupe, organizuotos praktinės kompetencijų ugdymo dirbtuvės, į kurias susirinko 40  rajono priešmokyklinio ugdymo mokytojų ir įstaigos pedagogų. Renginyje taip pat dalyvavo Jonavos rajono savivaldybės Švietimo skyriaus Kultūros ir sporto poskyrio vedėja Rita Lisauskienė ir VDU Švietimo akademijos profesinio tobulinimo instituto vyresnioji specialistė doc. dr. Romualda Lazauskaitė. Mokymus „STEAM ugdymo strategijos“ vedė Kauno jėzuitų gimnazijos fizikos mokytoja ekspertė Rigonda Skorulskienė.

Lektorė R. Sorulskienė atskleidė STEAM teorijos atsiradimo pagrindus bei akcentavo STEAM ugdymo galimybes ir svarbą ankstyvajame amžiuje, pateikė daugybę įtraukiančių, patyriminių veiklų pavyzdžių, kuriuos mokytojai išbandė praktiškai.

Jonavos vaikų lopšelis-darželis „Bitutė“ nuo 2019 m. organizuoja į STEAM kompetencijas orientuotą, grįstą tyrinėjimu bei atradimais ugdymo procesą, aktyviai dalinasi idėjomis ir iniciatyvomis tiek pačioje įstaigoje, tiek ir už jos ribų. Įstaigos priešmokyklinio ugdymo mokytoja metodininkė Diana Bazevičienė pristatė tarptautinį eTwinning projektą „Kaip susidraugauti su bitėmis, taikant skaitmenines technologijas“, kuris pelnė nacionalinį ir tarptautinį pripažinimą, o ikimokyklinio ugdymo mokytoja metodininkė Asta Babilienė dalinosi grupės projekto „Kas užaugs iš svogūnėlio?“ patirtimi.

Nuo pat mažens būtina ugdyti vaikų kompetencijas, kurios bus reikalingos ateities mokykloje: tai kūrybiškumas, bendradarbiavimas, kritinis mąstymas, lankstumas, savarankiškumas, realių, gyvenimiškų problemų sprendimo ir naudojimosi naujausiomis technologijomis gebėjimai. Todėl šiandienos mūsų tikslas – didinti susidomėjimą gamtos mokslais, informacinėmis technologijomis, menais/dizainu ir ugdyti vaikų kūrybiškumo, iniciatyvumo ir verslumo kompetencijas. Esame atviri pedagogų iniciatyvoms ir galimybėms dalintis turima patirtimi bei mokantis vieniems iš kitų.

Direktorė Violeta Sodienė

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Erika Orlauskienė

Nuotraukos Mindaugo Perecko